nieuws

Eddy Merckx ontvangt Happy People of België

Horeca

“Dit betekent echt veel voor me. Ik ben er oprecht trots op dat deze eer mij te beurt is gevallen”, zei wielerfenomeen Eddy Merckx, toen hij uit handen van Berrie Martens, de schepper van de Happy People of the World sculpturen, de originele Happy People of Belgium in ontvangst nam.

Per land wordt het originele Happy People of the World schilderij aan een speciaal persoon van dat land overhandigt. Aan iemand die iets bijzonders gepresteerd heeft, zich inzet voor Unicef of een belangrijke bijdrage levert aan de vrede. In ons land is dat Koningin Beatrix, beschermvrouwe van Unicef Nederland, in Engeland Robbie Williams, Ambassadeur Unicef Engeland, in Ghana Kofi Anan, Secretary General of the United Nations en bijvoorbeeld in Brazilie Pele. Vandaar dat de keus voor Eddy Merckx, als grootste wielrenner aller tijden, voor de hand lag. De overhandiging van het originele schilderij van de Happy People of Belgium is onderdeel van de activiteiten, die de Stichting Noordwijk Kinderstad organiseert om aandacht te vragen voor de aids-problematiek in deze wereld en in dit geval specifiek voor het Unicef project ‘’Kick aids out of Kenya’. Ook zal Merckx een speciale Happy People of the World fiets maken, die tijdens het wereldkampioenschap wielrennen eind september in Salzburg aan de wereldpers wordt getoond. De fiets zal uiteindelijk voor het Unicef project geveild gaan worden.De opbrengst van de merchandising rondom deze “Happy People” figuren komt ten goede aan Unicef, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Het doel van kunstenaar Berrie Martens is om met zijn Happy People over de hele wereld te reizen. New York, Berlijn, Parijs en Barcelona en het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland stonden reeds op zijn programma. Zijn volgende bestemming is Peking in 2008, waar dan de Olympische Spelen worden gehouden. Het is zijn ultieme missie om de Happy People of the World neer te zetten voor het gebouw van de Verenigde Naties in New York. Het geld dat de Stichting bij elkaar brengt, is bestemd voor een meisjes voetbalproject in Kenya. Gebleken is dat deze voetbalkampen in de strijd tegen aids zeer succesvol zijn. Juist door de een op een benadering leren de meisjes wat ze moeten doe om aids te voorkomen en in eigen onderhoud te voorzien. Voor meer informatie: www.happypeopleworld.nl

Reageer op dit artikel