nieuws

Familie Eilers (Neptunus) in Amsterdam-Beijing-rally

Horeca

Zaterdagochtend starten 100 teams van twee personen vanaf de Dam in de Amsterdam-Beijing Classic Car Endurance Rally 2006. De teams rijden de 17.500 kilometerlange rally in klassieke auto’s. Neptunus Structures is nauw betrokken bij het evenement. Het verhuurbedrijf van tenten en semi-permanente accomodaties bouwt en sponsort de onderkomens bij de start in Amsterdam en de finish in Beijing. Bovendien rijdt de familie Eilers, eigenaar van Neptunus, zelf mee in de rally.

De familie Eilers start zaterdagochtend om 9.00 uur in een Jaguar XK 150 uit 1960. De klassieker moet de familie door 14 landen leiden, naar de finish op het Plein van de Hemelse Vrede in het Chinese Beijing. Hans Eilers is de bestuurder en zijn vrouw en kinderen zijn afwisselend navigator. De finish is op 11 augustus in Beijing.

De rally levert een belangrijke bijdrage aan de culturele en zakelijke betrekkingen tussen Nederland en China. Overheid en bedrijfsleven ondersteunen de rally, die de naamsbekendheid van Nederland en Nederlandse bedrijven in China zal vergroten. In het comité van aanbeveling zitten minister-president Jan Peter Balkenende, burgemeester van Amsterdam Job Cohen en de ambassadeur van de Volksrepubliek China in Nederland, mevrouw Xue Hanqin. Tevens hebben het Ministerie van Economische Zaken (EVD), het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), de gemeentes Amsterdam en Beijing en het Beijing Olympic Committee hun naam aan het evenement verbonden.

Ook voor Neptunusis dit evenement een goede gelegenheid zich te presenteren in China, zeker met het oog op Olympische Spelen in Beijing die plaatsvinden in 2008. Direct naast het startpodium in Amsterdam bouwt Neptunus het Beijing House, waar Chinese bedrijven zich presenteren en bij het eindpunt in Beijing staan Nederlandse bedrijven in het Holland House. Voor deze accommodaties gebruikt Neptunus haar Evolution. Een semi-permanente accommodatie, waarvan de dakconstructie via een hydraulisch systeem in één keer omhoog gaat. De volledig geïsoleerde Evolution heeft een geheel vrije overspanning en is in diverse afmetingen inzetbaar voor zeer uiteenlopende toepassingen. Bij Neptunus Structures werken 150 vaste en enkele honderden seizoenmedewerkers. Naast het hoofdkantoor in Kessel beschikt het bedrijf over een kantoor in Amsterdam en vestigingen in België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Polen.

De verrichtingen van het team van Neptunus zijn dagelijks te volgen in het programma Amsterdam-Beijing Classic Rally 2006 bij RTL7 en op de rally-site: www.abr2006.com

Reageer op dit artikel