nieuws

Moord in het Openluchtmuseum

Horeca

Het Nederlands Openluchtmuseum introduceert het moordspel en het smokkelspel. Beide spelen zijn geschikt voor groepen vanaf 20 personen en zijn tot en met eind oktober te boeken.

Het Moordspel: In de gezellige herberg maakt men kennis met de bewoners van de buurt. Als zij zijn vertrokken, klinkt er buiten ineens een harde knal. De alom gehate boer ligt levenloos op de grond! Op een avondpatrouille door het buurtschap komt men meer en meer te weten over de toedracht van deze brute moord. Het is niet eenvoudig; zelfs de godvrezende dominee zou wel eens ‘vuile handen’ kunnen hebben… Tijdens een heerlijk buffet bespreekt men de zaak met medespeurders en na een streng verhoor wordt de dader tijdens een rechtzaak (hopelijk) veroordeeld.
Dit arrangement kan in de maanden september/oktober van woensdag t/m zaterdagavond geboekt worden voor groepen van 20 tot 80 personen.

Het Smokkelspel: Het is 1910: kerk en socialisten slaan de handen ineen om het alcoholgebruik terug te dringen. De overheid draagt haar steentje bij door de accijns fors te verhogen. Ondertussen draaien clandestiene stokerijen overuren, want de vraag wordt er niet minder om. Maar dan pas begint het gevaarlijke avontuur om de kruiken bij de kopers af te leveren, want de veldwachter en de marechaussee doen hun best om jeneverstokers en dranksmokkelaars in de kraag te vatten.
Het smokkelspel kan worden gespeeld t/m 31 oktober 2006, dagelijks vanaf 14.00 uur door groepen van 20 tot 60 personen.

Voor informatie over deze of andere arrangementenopenluchtmuseum.nl.

Reageer op dit artikel