nieuws

Ruim een eeuw audiovisueel erfgoed Nederland verhuist op Media Park

Horeca

Afgelopen woensdag startte de verhuizing van Nederlands grootste audiovisuele archief. Ruim 700.000 uur aan televisie-, radio-, muziek- en filmmateriaal, 20.000 objecten en 2 miljoen fotonegatieven worden in de komende maanden ondergebracht in de depots van het nieuwe gebouw van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De kilometers cd’s, historische bandopnames, digibeta’s, lp’s, foto’s, filmblikken en objecten vertegenwoordigen de 20e eeuw vastgelegd in beeld en geluid. De verhuizing maakt het mogelijk om dit kwetsbare materiaal van onschatbare waarde te bewaren onder de best mogelijke klimaatcondities. In het nieuwe gebouw opent begin december eveneens de Beeld en Geluid experience, een nieuwe culturele attractie waar het publiek de wereld van televisie, radio, muziek en film kan ontdekken. Deze media experience is uniek in Nederland en met geen bestaand museum of attractie te vergelijken. Het publiek is hier meer dan alleen een toeschouwer. Kijken, doen en beleven: daar draait het om bij Beeld en Geluid.

Reageer op dit artikel