nieuws

‘Wodkamerk vernedert vrouwen

Horeca

De Nieuw-Zeelandse reclamecodecommissie heeft een reclame voor wodka veroordeeld als beledigend en vernederend voor vrouwen. Het wodkamerk 42 Below bood een gratis reis naar Moskou aan om daar met een Russische vrouw te kunnen trouwen.

‘Russische vrouwen zijn geweldig! Het maakt ze niets uit of je klein en dik bent. Het is te mooi om waar te zijn’, was een van de leuzen waarmee het drankmerk reclame maakte. De kans is groot dat vrouwen dergelijke leuzen als ernstig beledigend ervaren, was het oordeel van de commissie.

Gareth Hughes, de bedrijfsleider van het wodkamerk, hechtte geen belang aan het oordeel. ‘Heel veel Russische dames bieden zich op internet aan als bruid en duizenden mannen zijn op zoek naar hen. Wij brengen ze slechts samen’, zei Hughes maandag.

Reageer op dit artikel