nieuws

Amsterdam stijgt naar 10e plaats als internationale congresstad

Horeca

Amsterdam is in 2005 gestegen van de 25e naar de 10e plaats op de wereldranglijst van internationale non-corporate congressteden. Deze 10e plaats deelt Amsterdam met Kopenhagen. Het betreft congressen van internationale organisaties en overheden, een lijst die jaarlijks wordt gepubliceerd door de Union of International Associations (UIA).

Vorig jaar vonden in Amsterdam 98 internationale non-corporate congressen plaats, een stijging van 66 procent vergeleken met 2004. De gemeente Amsterdam en het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB) zijn bijzonder verheugd over deze groei. Mede dankzij een investering van Economische Zaken gemeente Amsterdam heeft ATCB in 2004 en 2005 extra activiteiten kunnen ontwikkelen voor de promotie van Amsterdam als congresstad en deze blijkt nu zijn vruchten af te werpen.

Reageer op dit artikel