nieuws

BeamSystems introduceert videotegel

Horeca

BeamSystems, verhuurder, verkoper en installateur van audiovisuele apparatuur, introduceert de ELT 25 videotegel. BeamSystems is daarmee het eerste bedrijf in Nederland dat dergelijke videotegels verhuurt. De vuurdoop voor de tegels is op Lowlands, waar 600 videotegels een muur van LED-verlichting vormen.

De ELT 25 videotegel is een universeel inzetbare LED-tegel die voor veel gebruiksdoelen kan worden ingezet. De afmeting van de ELT 25 tegel is 20×20 cm en kan eenvoudig en snel worden doorgekoppeld tot rijen, (transparante) vlakken en fantasie figuren. Elke module is uitgerust met 25 individueel aanstuurbare HP Osram RGB LEDs die ervoor zorgen dat er een resolutie van 625 pixels per vierkante meter gerealiseerd wordt. Door deze flexibele opbouw is de afmeting van de het eindproduct naar elke gebruikswens aan te passen. Zo is deze tegel uitstekend geschikt om in te zetten als 40 mm videowall, multikleuren vlakverlichting en/of effect- video panelen. Het product is speciaal ontwikkeld voor de professionele gebruiker waarbij er vooral is gelet op zaken als eenvoud van opbouw en programmering.BeamSystems heeft een uniek systeem ontwikkeld voor de gebruiker van de ELT 25 videotegel. De computer stuurt namelijk alle beelden rechtstreeks via ethernet naar de schermen. Hierdoor worden mediaservers zoals Pandora’s Box, Catalyst en Hippotizer voortaan rechtstreeks op het systeem aangesloten, zonder tussenkomst van videoconverters of ander apparatuur.De introductie van de ELT 25 videotegel wordt heel speciaal gevierd door BeamSystems. De Bravo-tent van het Lowlands Festival 2006 (dat plaats vindt op 18, 19 en 20 augustus) wordt versierd met 600 stuks ELT 25 videotegels. In totaal komt dit neer op 24m2 aan LED-verlichting. Hier worden spectaculaire VJ-werken op getoond die op de maat meelopen.

Reageer op dit artikel