nieuws

Brutale antiekroof in Kasteel Ophemert

Horeca

Dieven hebben in de nacht van 13 op 14 augustus een grote hoeveelheid antiek gestolen uit kasteel Ophemert in de Neder-Betuwe, dat wordt verhuurd voor evenementen en vergaderingen. Gezien het aantal gestolen spullen moeten de dieven gebruikt gemaakt hebben van een vrachtwagen, aldus een woordvoerder van de politie.

Uit het kasteel zijn onder meer kasten, lampen, schilderijen en spiegels gestolen. De waarde valt moeilijk vast te stellen, aangezien het om onvervangbare artikelen gaat, maar bedraagt volgens een politiewoordvoerder zeker enkele tienduizenden euro’s.

De inbrekers hebben de kasteeldeur geforceerd. Daarna is het alarmsysteem onklaar gemaakt. De dieven moeten een behoorlijke tijd aan het werk zijn geweest om alle spullen naar buiten te dragen.

Kasteel Ophemert staat op een afgelegen plek. Het kasteel is particulier eigendom van een Schotse Lord. De Geus Facilities verhuurt de locatie voor evenementen en vergaderingen. Momenteel kunnen zij nog niets zeggen over de brutale roof omdat de politie het onderzoek nog moet afronden.

Reageer op dit artikel