nieuws

Curator doet inval bij failliete organisator Amsterdam –Beijing Rally

Horeca

Curator Louis Deterink heeft vorige week een inval gedaan bij het failliete Ultimate Events BV, het bedrijf dat de ‘Amsterdam-Beijing Classic Car Endurance Rally 2006’ organiseerde. Dat heeft Deterink maandag desgevraagd bevestigd. Deterink deed de inval in het kantoor en de woning van rallyorganisator Jan Vermeer in Oisterwijk. Deterink wilde Vermeers computer inzien, maar die bleek verdwenen.

Uiteindelijk heeft Vermeers schoonzoon het apparaat bij de curator bezorgd. Wat daarop is gevonden wil Deterink niet kwijt. Hij zegt alleen dat inmiddels de hele administratie is doorgenomen.

Het faillissement van Vermeers bedrijf Ultimate Events BV werd een paar dagen na het begin van de monstertocht uitgesproken op verzoek van een groepje afgehaakte rallyrijders, dat zijn inschrijfgeld terug wil.

Vlak voor de start bleek dat Vermeer met een groot gat in de begroting zat, waardoor het inschrijfgeld met vele duizenden euro’s moest worden verhoogd. Vermeer worden financiële malversaties verweten. Deze week wordt meer duidelijk over het financiële reilen en zeilen van Ultimate Events BV en komt Deterink met zijn aanvangsverslag.

Reageer op dit artikel