nieuws

Jos Thie artistiek leider Oerol 2007

Horeca

Regisseur Jos Thie krijgt de artistieke leiding over het Oerol Festival 2007 op Terschelling. Artistiek directeur Joop Mulder geeft voor een jaar zijn geesteskind uit handen. Hij wil het komende jaar bijtanken na een kwart eeuw Oerol, om in 2008 de draad weer op te pakken. Thie maakte naam als artistiek leider van Tryater.

Dit vernieuwende toneelgezelschap stond vele malen op Oerol. Meest aansprekende voorstelling was wellicht Peer Gynt uit 1999. Onlangs regisseerde Thie nog De Heeren van het Veen ter gelegenheid van de opening van het vernieuwde Abe Lenstra Stadion in Heerenveen.

Thie hoeft de klus niet alleen te klaren. Hij krijgt bijstand van Kees Lesuis, voormalig artistiek leider van theaterfestival Etcetera in Amersfoort. Daarnaast is hij theatermaker en beeldend kunstenaar. Lesuis was al eerder betrokken bij verschillende theaterprojecten tijdens Oerol.

Mulder heeft Thie en Lesuis zelf benaderd voor het overnemen van zijn taken. Oerol 2007 vindt plaats van 15 tot en met 24 juni.

Reageer op dit artikel