nieuws

Ondanks de regen record aantal bezoekers bij De Parade

Horeca

De Parade heeft dit jaar de regen veel beter weten te weerstaan dan vorig jaar. Het culturele festival ontsnapte in 2005 net aan de rode cijfers nadat bezoekers in Amsterdam waren weggebleven door het slechte weer. Dit jaar was daarvan geen sprake. De organisatie spreekt van een succes en meldt dat er ongeveer 250.000 bezoekers zijn geweest.

De Parade werd zondag in het Martin Luther King Park in Amsterdam afgesloten met het traditionele gala. Hier werden drie prijzen uitgedeeld. De prijs voor beste Paradevoorstelling, De Mus, ging naar ‘Nog meer rottigheid’, van het gezelschap Fosko, Van Duijl en Van Roozendaal. De beste ‘parademakers’ waren De Jongens, met hun voorstelling ‘Had gekund, je weet het niet…’. Eric Koller won De Veer, de Volkskrant publieksprijs. Zijn show ‘Schuif es in’ versloeg nipt Leon Giesen’s ‘Mondo Leone Greatest Hits’. De Parade stond dit jaar van 22 juni tot en met 20 augustus achtereenvolgens in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Reageer op dit artikel