nieuws

60 miljoen voor verbeteren voeding

Horeca

Het kabinet heeft voor de periode tot 2010 in totaal 63,5 miljoen euro beschikbaar om bedrijven te stimuleren nieuwe en betere voeding te ontwikkelen. Dat zei staatssecretaris Karien van Gennip van Economische Zaken tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

De consument let bij het kopen van voeding al lang niet meer alleen naar smaak en gemak, maar steeds meer op gezondheid. Nederland moet als handelsland niet alleen bekend staan om bier, kaas en groente, maar ook om babyvoeding en dieetmargarine, aldus de CDA-bewindsvrouw.

De bijeenkomst stond in het teken van het programma Food & Nutrition Delta, dat wordt aangestuurd door bedrijven en kennisinstellingen. De voedingsinsdustrie is goed voor 10 procent van onze economie, houdt 600.000 mensen aan het werk en zorgt voor 20 procent van de export. Nederland is daarmee de grootste exporteur van voeding van Europa en het innovatieprogramma moet ervoor zorgen dat ons land toonaangevend blijft.

Reageer op dit artikel