nieuws

Bijzondere najaarsactiviteiten rondom Mozart

Horeca

2006 is het Mozartjaar; het is 250 jaar geleden dat het Oostenrijkse muzikale genie Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791) werd geboren in Salzburg. Dit najaar vinden er een aantal bijzondere evenementen plaats in het kader van 250 jaar Mozart en worden er op verschillende locaties in Zuid-Holland concerten van Mozart opgevoerd.

Op zaterdag 30 september om 20.15 uur opent Stichting ’t Hof te Dordrecht haar nieuwe concertseizoen in de Augustijnenkerk met een Mozartprogramma uitgevoerd door het Amsterdams Barok Gezelschap onder leiding van Alexander Vakoulsky. Op 8 oktober vindt in de Leidse Schouwburg de voorstelling “Mozart en zijn tijd’ plaats. Het Gemeentemuseum in Den Haag heeft haar zes Stijlkamers ingericht naar de tijd van Mozart.Een volledig overzicht van de activiteiten die in het Mozartjaar plaatsvinden, kunt u vinden op stichting-mozart2006.nl.

Reageer op dit artikel