nieuws

Elfstedentocht in het Openluchtmuseum

Horeca

Als het aan het Nederlands Openluchtmuseum ligt hoeven we niet meer te wachten op de barre winters van vroeger om een Elfstedentocht te kunnen houden. Zes weken lang, vanaf 2 december 2006 t/m 14 januari 2007, kunnen groepen de ‘Tocht der Tochten’ beleven.Het grote entreeplein is daarvoor omgetoverd tot een feestelijk verlichte ijsvlakte. Speciaal voor groepen zijn er diverse arrangementen.

De ‘Tocht der Tochten’ voert de deelnemers langs elf winterse opdrachten waarbij alle zintuigen worden uitgedaagd. Speuren, proeven, ruiken, voelen, de handen uit de mouwen bij turfstapelen tot brood bakken. Als alle stempels zijn verzameld ontvangt men natuurlijk het felbegeerde kruisje.

Bij de ‘winterspelen’ wordt een beroep gedaan op samenwerking en creativiteit, maar vooral ook op het gevoel voor humor met oud-Hollandse spellen als tiepelen, krulbollen en hoefijzer werpen. Voor meer informatie en reserveringen openluchtmuseum.nl

Reageer op dit artikel