nieuws

Eltingh/Haarhuis–Woodies eerste duel in Nederland

Horeca

Voor de Alex TennisClassics 2006 in het Indoor-Sportcentrum Eindhoven hebben Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hun oude Australische rivalen Mark Woodforde en Todd Woodbridge gestrikt. De vier gaan een replay aan van de zeventien grootse duels die ze samen uitvochten in de jaren negentig. Jan Siemerink en Mansour Bahrami vormen een derde dubbel bij vijfde editie van de Classics.

De dubbelspelen zijn een nieuwtje bij de Alex TennisClassics, die dit jaar van 12 tot en met 15 oktober worden gehouden. Het vertrouwde concept met acht voormalige wereldtoppers, die in vier dagen in twee poules tegen elkaar uitkomen, blijft gewoon gehandhaafd.Eltingh/Haarhuis en de Woodies, zoals de Australiërs door hun collega’s werden gedoopt, is het verhaal van een vete die uitdraaide op vriendschap. Ooit mepten ze elkaar op de baan als het maar even kon voor de raap. Pas nadat ze allemaal waren gestopt, alle vier beladen met grand slam- en wereldtitels in het dubbelspel, kwam het wederzijdse respect en de waardering.

‘De Woodies hebben ons tot ons beste tennis gedreven’, lieten Eltingh en Haarhuis na hun carrière optekenen. Eenzelfde geluid lieten de Australiërs ook pas na afloop van hun loopbaan horen. ‘Zonder Jacco en Paul was de competitie lang niet zo leuk geweest,’ zei Todd Woodbridge, officieel ’s werelds beste dubbelaar aller tijden. Hij ontnam Tom Okker zijn wereldrecord dubbeltitels. Woodbridge won 83 dubbeltoernooien, Okker 69.

Reageer op dit artikel