nieuws

Spectaculaire opening Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Horeca

Het gloednieuwe, 408 kamers tellend Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre aan de Piet Heinkade in Amsterdam is afgelopen vrijdag op spectaculaire wijze geopend.De ceremoniële openingshandeling werd verricht door Lodewijk Asscher, loco-burgemeester van Amsterdam, nadat hij de ‘sleutel’ had ontvangen van General Manager Ron Bar-El. Deze was kort ervoor uit een helikopter gesprongen om zich per parachuut naar de ‘plaats van handeling’ te laten zakken. TV-persoonlijkheid Anita Witzier trad op als gastvrouw.

In een videoboodschap feliciteerde burgemeester Cohen van Amsterdam directie en medewerkers van het hotel met de opening. Hij verklaarde trots te zijn dat Amsterdam zo’n prachtig hotel heeft gekregen. Hij roemde vooral de enorme congresaccommodatie die het hotel biedt, alsmede de unieke samenwerking die ontstaan is tussen het hotel en de twee buren: Passenger Terminal Amsterdam en Muziekgebouw aan ’t IJ/Bimhuis.Om de opening nog meer luister bij te zetten lieten ‘abseilers’ zich vanaf de hoogste etage (20) via touwen naar beneden zakken.

Reageer op dit artikel