nieuws

Veel internationale meerdaagse zakelijke bijeenkomsten in Maastricht

Horeca

Het gaat goed met Maastricht en regio als bestemming voor internationale meerdaagse congressen en vergaderingen. In 2005 wisten maar liefst 167 bedrijven en congresorganisaties Maastricht te vinden.Deze cijfers zijn gepubliceerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

In 2005 vonden er in totaal 1146 internationale bijeenkomsten plaats in heel Nederland, waarvan in Maastricht en regio 15% van het totaal.

‘Een goed resultaat,’ aldus Marcel Knols, directeur van het Maastricht Congres Bureau (MCB) en de VVV Maastricht. ‘In 2004, tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap, waren er 177 bijeenkomsten in onze regio. 10 meer dan in 2005, maar in 2004 was Nederland dan ook voorzitter. Als je nagaat dat we in 2003 in deze regio slechts 102 internationale meerdaagse zakelijke bijeenkomsten hadden, hebben we het heel goed gedaan. Het is een enorme Economische impuls voor Maastricht en regio. Alleen al deze bijeenkomsten betekenen een omzet van ruim 56 miljoen Euro. De trends zijn voor Maastricht ook positief waardoor de toekomst er ook rooskleurig uitziet.’

Gevraagd naar de motivatie voor dit succes antwoordt René Hanssen, directeur van MECC Maastricht: ‘natuurlijk danken we een groot gedeelte aan de unieke kenmerken van Maastricht en regio, het natuurlijke landschap in combinatie met de kwaliteit van de accommodaties en onze levenstijl. Maar evenzo belangrijk is de samenwerking binnen het MCB van partijen die betrokken zijn bij het zakelijk toerisme. Je verkoopt niet je eigen congrescentrum of hotel. Je verkoopt Maastricht. En dat moeten we samen doen!’

Reageer op dit artikel