Toerisme en visserij apart in Scheveningen

Toerisme, recreatie en visserij moeten gescheiden blijven in Scheveningen-haven. Dat is beter voor de ontwikkeling van de visserij, vindt de gemeente Den Haag. Het stadsbestuur werkt de komende maanden plannen uit voor de inrichting van de haven, liet ze vrijdag weten.

In de ene variant komen toerisme en recreatie op het Noordelijk Havenhoofd en de visserijbedrijvigheid op het terrein dat vrijkomt door het vertrek van Norfolk Line. In de andere variant is het precies andersom.

Met het behoud van de visserijsector op Scheveningen, die niet wordt belemmerd door toeristische bedrijvigheid, zijn 650 arbeidsplaatsen gemoeid. De sector kan met de geplande investeringen de komende tien jaar met 25 procent groeien, aldus de gemeente.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.