nieuws

Veel vakantiegangers tijdens Pinksteren

Horeca

Ongeveer 900.000 Nederlanders gaan met vakantie tijdens Pinksteren, van wie ongeveer 550.000 in eigen land. De overige reizigers verkiezen het buitenland, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) maandag.

Pinksteren valt dit jaar op zondag 27 en maandag 28 mei. De vrijdag voor het pinksterweekeinde wordt het druk op de weg, want dan vertrekt naar verwachting ongeveer de helft van de vakantiegangers.

Ook de ANWB waarschuwt voor veel en lange files op vrijdag en op maandag. Vrijdag ontstaan de eerste files al rond het middaguur. Daarna wordt het in hoog tempo drukker en worden de files ook steeds langer.

In de loop van maandag (2e pinksterdag) zorgen terugkerende vakantiegangers voor files, verwacht de ANWB. Het wordt dan onder meer dringen op de wegen rond het Limburgse Landgraaf vanwege het popfestival Pinkpop. Ook op de wegen naar de pretparken, meubelboulvards en recreatiegebieden zijn files onvermijdelijk.

Reageer op dit artikel