nieuws

Alfred van der Toolen slaagt als eerste voor proef SVH Meestergastronoom

Horeca

Op maandag 7 juni jl. heeft Alfred van der Toolen maître van Restaurant Kandinsky (Stei-genberger Kurhaus Hotel, Scheveningen) zijn meesterproef met goed gevolg afgelegd. Van der Toolen slaagde als eerste van Nederland voor de nieuwe titel SVH Meestergastronoom met discipline gastvrijheidskunde.

Sinds 1 januari 2004 zijn de titels SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester onder één titel samengebracht tot SVH Meestergastronoom. De titel kent twee specialismen: Gastvrijheidskunde en Wijnkennis.

Van der Toolen heeft sinds 1 november de leiding over de bedieningsbrigade van Restaurant Kandinsky. Ook tijdens de proef bleek dat door zijn inspirerende manier van werken zijn enthou-siasme voor het vak overgebracht wordt op zijn team. Bijzonder was dat op de dag van zijn meesterproef kroonprins Willem Alexander tijdens de lunch tot de gasten behoorde. Van der Toolen pleit voor een persoonlijke klantbenadering. Dit bleek ook tijdens de proef o.a. uit de zorg rondom ontvangst en vertrek van de gasten.

De jury voor deze meesterproef werd gevormd door SVH Meestergastronoom René Jacobs (maî-tre Restaurant der Nederlanden, Vreeland) en SVH Meestergastronoom Leon IJpelaar (maître Chalet Royal, ’s Hertogenbosch). Binnenkort wordt Van der Toolen geïnaugureerd; hij krijgt dan de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meestergastronoom horen.

Reageer op dit artikel