nieuws

Baristatopper Veldkamp heeft soapsmaak te pakken

Horeca

Het optreden van baristatopper Jeroen Veldkamp in Goede Tijden Slechte Tijden (GTST) krijgt mogelijk een vervolg. Dat heeft de koffiemeesterbereider, tegenwoordig werkzaam bij Douwe Egberts, te horen gekregen van de regisseur van de populaire tv-soap.

Veldkamp was vorige week in beeld met een rol als barista in Espressobar 1753. Veldkamp: ‘Dat is de nieuwe horecazaak van Jasmin. Ik stond als barista achter de bar en moest een ijskoffie maken. Daarvoor moest ik een ijspriem vragen aan soapie Jasmin. Verder heb ik een cappuccino met latte art gemaakt.’

Het optreden van Veldkamp vloeit voort uit de sponsorovereenkomst van DE met de tv-serie. Daarom is in de naam Espressobar 1753 het oprichtingsjaar van DE verwerkt. Veldkamp: ‘Medewerkers van Endemol kwam bij mij een training volgen voor de serie. Na een half uurtje zagen ze dat de acteurs dit nooit zo snel onder de knie zouden krijgen. Een dag later kreeg ik een mailtje met daarin de melding dat het script was aangepast en dat ze een rolletje voor mij in petto hadden.’

De kans is aannemelijk dat Veldkamp in de toekomst vaker als optreedt in GTST. ‘Ze werken bij GTST met wisseldecors. Momenteel is het decor afgebroken. Wanneer het weer in aanbouw is, is de kans aanwezig dat ik weer wordt gevraagd voor een rol als barista. Ik heb nog steeds goed contact met de regisseur van het programma.’

Veldkamp won in het recente verleden tot twee maal toe het NK Barista. Na zijn vertrek bij Café Bleiswijk in Enkhuizen trad hij vorig jaar maart in dienst bij koffiereus DE als ‘Barista Piazza D’oro’. Daar traint hij vertegenwoordigers en geeft hij demonstraties in het land.

Reageer op dit artikel