nieuws

Bedrijfschap staakt strijd tegen paracommercie

Horeca

Het Bedrijfschap Horeca en Catering stopt met het bestrijden van paracommercie. Ondernemersorganisaties en werknemersorganisaties konden geen overeenstemming bereiken over de vraag hoe per 1 januari versterkte maatregelen ingevoerd zouden moeten worden. Het schap bespaart hiermee een miljoen gulden.

Het geld dat nu vrijkomt op de begroting van het schap, gaat gebruikt worden om de zogeheten Schilthuiskorting te verhogen van vijftien naar vijfentwintig procent. Dat is een korting aan leden van de ondernemersorganisaties. Dit betekent dat de korting die een lid van Horeca Nederland op zijn heffing van het schap krijgt, met tien procent omhoog gaat tot vijfentwintig procent.

Koninklijk Horeca Nederland heeft ondertussen aan zijn ledenraad voorgesteld de bestrijding van de paracommercie zelf ter hand te nemen. In kringen van partycateraars bestaat nog altijd grote onvrede over het optreden van sommige gesubsidieerde instellingen. Deze bedrijven partycatering tegen lage tarieven. Op die manier doen ze de reguliere bedrijven ‘oneerlijke concurrentie’ aan. Daarnaast bestaat er onvrede over het optreden van ‘amateurs’, die het met de voedselveiligheid niet zo nauw nemen.

Reageer op dit artikel