nieuws

Bioscoopketen Pathé gaat bijdragen aan de strijd tegen overgewicht

Horeca

Bioscoopketen Pathé gaat een steentje bijdragen aan de strijd tegen het overgewicht onder de jeugd door de grootste bekermaat frisdrank uit het assortiment te halen.

De grootste bioscoopexploitant van Nederland gaat de komende maanden als experiment kleinere bekers frisdrank verkopen in de theaters in Groningen en Den Haag. Tot nu toe was de kleinste bekermaat een halve liter. In de proeftheaters zijn nu ook bekers van 0,3 liter te krijgen.

Frisdrankenfabrikant Coca Cola benaderde Pathé onlangs met het initiatief. ,,Wij volgen uiteraard ook de maatschappelijke discussie over overgewicht”, zegt de Pathé-zegsman. ,,Al wordt ons aanbod altijd bepaald door de klant. Als de nieuwe bekermaat niet verkoopt, verdwijnt hij weer uit het assortiment.” Ook de popcornverpakkingen zijn onlangs aangepast door kleinere doosjes te gebruiken. De verkoop van een speciaal kinderformaat loopt goed. Ook de verkoop van flesjes water groeit al jaren. De bioscoopketen denkt nog na over andere mogelijke gezonde aanpassingen in het snack-assortiment.

De proef wordt aan het eind van het jaar geëvalueerd. Als de test een succes blijkt, komen de kleinere bekers in alle twaalf Pathé-theaters.

Reageer op dit artikel