nieuws

CAN positief verrast over rookambitie

Horeca

Clean Air Now (CAN) is positief verrast over het idee van minister Ab Klink van VWS om de horeca snel rookvrij te maken. CAN noemt 1 juli 2007 als datum voor invoering van het rookverbod.

CAN positief verrast over rookambitie

‘We zijn blij dat de minister inhoud geeft aan het belang van preventieve gezondheidzorg. We zijn positief verrast door zijn mededeling. Ik kan me voorstellen dat de minister zich gesterkt voelt door het grote draagvlak dat erbij gasten en ondernemers is om de horeca rookvrij te maken’, aldus voorzitter Willem van den Oetelaar van CAN op BNR Nieuwsradio.

1 juli 2007

Van den Oetelaar denkt dat er over enkele maanden al een rookverbod in de horeca kan zijn. ‘Het is haalbaar om het op 1 juli 2007 in te laten gaan. De horecaondernemers doen nu niets omdat ze wachten op duidelijkheid. De minister heeft alle vrijheid om in te grijpen. Zeker nu blijkt dat de horeca achterloopt op het stappenplan.’

Reageer op dit artikel