nieuws

Claes twijfelt over hoeveelheid beurzen

Horeca

Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland, twijfelt over de hoeveelheid horecabeurzen die Nederland rijk is. De voorman zei dit dinsdagmiddag tijdens de 38e Horeca Vakbeurs Brabant in Rosmalen.

Claes is bang voor prijsopdrijving. ‘We hebben acht horecabeurzen in Nedeland. Daar zetten we wel eens vraagtekens bij. Het is toch een vrij dure aangelegenheid om op een beurs te staan. Sommige stands kosten kapitalen en dat moet door prijsverhoging van leveranciers door de afnemers worden opgebracht.’

Anderzijds bespeurde Claes dinsdag in Rosmalen dat er behoefte is aan beurzen. ‘Voor regionale beurzen is veel belangstelling. Het verbaast mij dat er tijdens deze beurs in Brabant bezoekers zijn uit Hardenberg en Meppel. Voor veel horecaondernemers is het natuurlijk gewoon gezellig een dagje uit.’

Reageer op dit artikel