nieuws

Courtyard Amsterdam Airport wint Golden Award van Marriott.

Horeca

Tijdens de internationale Marriott meeting in Warschau, Polen heeft General Manager, Jo Habets, van het Courtyard by Marriott – Amsterdam Airport een Golden Award ontvangen. Deze prijs wordt uitgereikt door Marriott International aan hotels met een bijna perfect resultaat bij het jaarlijkse gastentevredenheidsonderzoek. Van de in totaal 700 Courtyard hotels was Amsterdam Airport één van de vier hotels die deze prijs in ontvangst mocht nemen.

De Golden Award is een prijs die een hotel verdient door eigenlijk een betere service te verlenen dan dat de gast verwacht. Jo Habets, de General Manager van het hotel kreeg de prijs uit handen van maar liefst 3 vice presidents van het Marriott concern. Vol trots zei hij tijdens zijn toespraak: ‘Ik vind het erg goed dat onze medewerkers zich zo servicegericht hebben ingezet dat we deze prijs hebben gewonnen. Voor volgend jaar hebben we intern de lat wat hoger gelegd en proberen we 89% te halen. Je moet altijd blijven verbeteren.’

Marriott International heeft een tiental criteria opgesteld waaraan een hotel moet voldoen om überhaupt voor de Golden Award in aanmerking te komen. Eén daarvan is een hoge bezetting van de kamers, zodat de uitslag een weergave is van de prestatie van een goed lopend en druk hotel. Bovendien moet op de vraag ‘hoe tevreden de gasten zijn over alle diensten van het hotel’, minimaal 87% van de gasten een 8, een 9, of een 10 geven. De gast kan de vragenlijst op de kamer invullen inleveren of verzenden in een dichte enveloppe. Het hotel heeft daarna geen invloed op de uitslagen. De lijst wordt verwerkt en de resultaten worden dagelijks door Marriott International verspreid.

Reageer op dit artikel