nieuws

Eerste SVH-gezeldiploma’s bij viering meesterkoktitel

Horeca

De titel SVH-Meesterkok bestaat in 25 jaar. Ook voor de toekomst ziet het er goed uit. In juni krijgen de eerste jonge koks die het nieuwe SVH-Gezel-examen met succes hebben afgelegd, hun diploma.

Deze opleiding wordt verzorgd op het Koning Willem I College in Den Bosch. Het gaat om een gezamenlijk initiatief van het gilde van SVH-Meesterkoks en het SVH. Albert Kooy (directeur van de school en SVH-Meesterkok) is de ‘motor’ achter de speciale opleiding waarin de basis wordt gelegd voor verdere scholing tot SVH-Meesterkok.Inmiddels telt Nederland 117 Meesterkoks waarvan er nog zo’n 65 actief zijn. Voor dit jaar verwacht Jasper van Almenkerk van de examencommissie dat er nog drie tot vier bij komen. Naast de viering in Den Bosch zal het gilde van SVH-Meesterkoks ter ere van het zilveren titeljubileum kookdemonstraties geven tijdens de Salon van de Smaak in Breda van 27 tot en met 29 mei.

Reageer op dit artikel