nieuws

Eigen cao voor payrollers

Horeca

Nederland is een werkgeversvereniging en een cao rijker. Vier ondernemingen gespecialiseerd in het overnemen van de personeelsadministratie van bedrijven, hebben zich woensdag gebundeld in de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO). De payrollconstructie komt in de horeca veel voor.

De organisatie is met de vakbonden meteen een collectief arbeidscontract (cao) voor de sector overeengekomen. De nieuwe cao gaat gelden voor ruim 60.000 werknemers in Nederland. Zij vielen voorheen onder de cao voor uitzendbureaus.

VPO zegt ruim 65 procent van de omzet van payroll-ondernemingen in Nederland te vertegenwoordigen. Het gaat om Connexie, P/Flex, Start en Van der Noordt. Vooral horecaondernemers maken gebruik van hun diensten.

In de nieuwe cao is geregeld dat werknemers die officieel in dienst komen bij het payroll-bedrijf hetzelfde loon en aanvullende arbeidsvoorwaarden krijgen als toen zij nog op de loonlijst van het inlenende bedrijf stonden. Op deze manier wordt concurrentie op arbeidsvoorwaarden door de verschillende payroll-bedrijven tegengegaan.

Reageer op dit artikel