nieuws

Facilicom denkt aan grote overname

Horeca

De facilitaire dienstverlener Facilicom, onder meer actief in de catering, is op overnamejacht. Het bedrijf voert gesprekken om schoonmaakbedrijf Atris over te nemen. Als de overname lukt, dan wordt Facilicom in grootte het derde schoonmaakbedrijf van Nederland.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. Atris is de nummer zeven op de schoonmaakbedrijvenladder. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 50 miljoen euro. Wanneer de overname slaagt, loopt de jaaromzet van de schoonmaaktak van Facilicom op tot 200 miljoen euro.

Directeur Hans Gennissen van Facilicom wil in Het Financieele Dagblad nog niet veel kwijt over de naderde acquisitie. ‘Er moet nog het een en ander gebeuren. Voor de rest kan ik hierop nog geen commentaar geven’, aldus Gennissen.

Begin februari betrok Facilicom Services Group een nieuw hoofdkantoor in Schiedam. Het bedrijf houdt zich bezig met catering (Prorest), schoonhouden, beveiliging, bouw, uitzenddiensten, renovatie en installatietechniek. Vorig jaar nam Facilicom beveiligingsbedrijf Falck Security & Services over.

Reageer op dit artikel