nieuws

Gastvrijheidsgilde richt pijlen op cafésector en middensegment restaurants

Horeca

Het Gastvrijheidsgilde richt zich met de werving van leden de komende periode vooral op medewerkers uit de cafésector en het middensegment van de sector restaurants. Dat meldt secretaris Ferdie Olde Bijvank in een reactie op de melding van het vierhonderdste lid van het gilde. Silvia Thijsen van restaurant Avant Garde zorgde onlangs voor deze mijlpaal.

Het Gastvrijheidsgilde bestaat sinds oktober 2003. De vereniging wil de serviceberoepen meer aanzien geven, onderling kennis uitwisselen, het vak meer inhoud geven, wedstrijden organiseren, invloed op onderwijs en opleidingen krijgen en leden voordelen bieden.Vooral veel medewerkers uit de restaurantbranche sloten zich tot dusver aan. ‘Gevolgd door hotelmedewerkers en mensen uit de sector café-bar. Vooral die laatste groep is in trek. Samen met het middensegment van restaurants mikken we daarop’, aldus Olde Bijvank.

Een beroepsgroep waar het gilde nog maar moeilijk voet aan wal krijgt, is de receptionist. Olde Bijvank: ‘Voor deze groep moeten we nog specifieke vakactiviteiten en wedstrijden ontwikkelen. Op 4 oktober houden we een workshop over mondelinge en fysieke communicatie. Een belangrijk onderwerp voor receptionisten.’

Verder richt het Gastvrijheidsgilde zich dit najaar op vakdagen, uitgevoerd in carrouselaanpak. Olde Bijvank: ‘Op vijf locaties, verdeeld door het land, houden we in november en december deze dagen. Per werkdag komen er meerdere onderwerpen aan bod, zoals bijvoorbeeld payrolling, koffie, wijn en spijs en de invloed van kleding op bedrijfsimago.’

Reageer op dit artikel