nieuws

Gastvrijheidsgilde wil naar duizend leden in twee jaar

Horeca

In twee jaar tijd groeien naar duizend leden. Dat is een van belangrijkste doelstellingen van het Gastvrijheidsgilde. Maandagavond vond in restaurant De Librije in Zwolle de presentatie plaats van het gilde. 130 Genodigden woonden de geboorte van de nieuwe vereniging bij.

Het Gastvrijheidsgilde is er voor diegenen die beroepsmatig service verlenen in de horeca, catering en recreatie. Het gilde heeft reeds 130 leden, zo meldt secretaris Ferdy Olde Bijvank. Tijdens de presentatieavond werd Jaco van Hensbergen, gastheer bij Lambermons Eigenwijze Kooktheater in Haarlem, als honderdste lid in het zonnetje gezet.

Thérèse Boer onderstreepte in haar speech het belang van goede gastvrijheid. ‘Het verlenen van gastvrijheid is een professie’, meent Boer. ‘Het is een mooi, dankbaar en levendig vak, dat weer aantrekkelijk gemaakt moet worden voor jonge mensen. Ons vak moet net als bij de koks veel meer uitstraling krijgen. We willen zowel een vakclub, die voor de belangen van het vak opkomt, als een vriendenclub zijn.’

Om een ledenaantal van duizend te bereiken, gaat het Gastvrijheidsgilde tal van activiteiten ontplooien. Zo is het gilde aanwezig op de grote vakbeurzen Horecava en BBB en houdt in 2004 gastvrijheidswedstrijden. Daarnaast houdt de organisatie gildedagen rond de thema’s sfeermanagement, gastenpsychologie, natafelen, wijn en spijs en kwaliteit in gastvrijheid. ‘Kortom, we gaan flink voor rumoer zorgen’, aldus Paul Hoeré, voorzitter van de Activiteitencommissie.

Onder de aanwezig waren onder andere Jeu Claes (KHN), Ben Rijgersberg (SVH), Peter Klosse (De Echoput), Hans Steenbergen (Misset Horeca) en Guido Nijsen (Lekker).

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:Reageer op dit artikel