nieuws

Geen kortingsregeling Sena-bijdrage

Horeca

Het is hommeles tussen Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en SENA, het bureau dat vergoedingen voor artiesten en producenten int. KHN en SENA zijn het niet eens geworden over een kortingsregeling voor de KHN-leden.

SENA biedt 25 procent korting. KHN wil méér. Argument is dat KHN SENA een hoop administratief werk uit handen neemt als er een regeling is. SENA hoeft dan niet zelf duizenden mutaties in de bedrijfstak op te sporen. Bovendien hoeft de organisatie de horecaondernemers niet apart te benaderen voor de incasso. KHN is bereid zélf voor de incasso te zorgen, zodat SENA geen debiteurenrisico loopt. SENA-directeur Hans van Berkel zegt dat 25 procent de maximale korting is. Meer zit er ook voor KHN niet in. Volgens hem moet KHN een kortingsregeling niet vergelijken met een strategische alliantie zoals SENA die met MKB-Nederland heeft. MKB-leden hebben daardoor extra voordelen. SENA heeft inmiddels wel een kortingsregeling met Golden Tulip gesloten. Volgens Van Berkel zit KHN dat dwars. ‘Ze willen tegen Golden Tulip kunnen zeggen dat ze er bij ons nóg meer korting uit hebben gesleept.’

Reageer op dit artikel