nieuws

HACCP-certificaat voor Tilburgs ziekenhuis

Horeca

De afdeling voeding van het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg behaalde onlangs het HACCP-certificaat voor haar voedings-kwaliteitssysteem. Het St. Elisabeth ziekenhuis behaalde het certificaat voor alle processen rond de bereiding van voedsel. Hiervoor zette de afdeling voeding van het ziekenhuis een kwaliteitssysteem op.

Voorafgaand daaraan bracht het ziekenhuis alle processen rond de bereiding van voedsel voor patiënten en personeel in kaart. Vervolgens maakte men die onderdelen, die gevaar zouden kunnen opleveren voor de voedselveiligheid beheersbaar. Zo meet het keukenpersoneel bijvoorbeeld dagelijks de temperaturen van de verschillende kritische producten.

Het HACCP-certificaat geldt voor het hele proces van bereiding van patiëntenvoeding, vanaf het leveren van grondstoffen tot en met de aflevering van de maaltijd bij de consument. Als gevolg daarvan zetten diverse andere afdelingen van het ziekenhuis zich ook dagelijks in voor een veilig voedingsproces. Certificering is niet wettelijk verplicht. De leiding van het St. Elisabeth ziekenhuis hecht echter grote waarde aan de kwaliteitseisen die nodig zijn voor certificering.

Reageer op dit artikel