nieuws

Heffing bedrijfschap fors omlaag

Horeca

De jaarlijkse heffing van het bedrijfschap Horeca en Catering gaat met 25 procent omlaag. De premiedaling is mogelijk doordat het bedrijfschap een aantal taken heeft afgestoten en zich nu volledig concentreert op zijn kerntaken: (trend)onderzoek en voorlichting. Dit jaar kwam er bij het bedrijfschap nog ruim 18,5 miljoen gulden aan heffingen binnen, volgend jaar zal dat slechts 13,9 miljoen zijn.

De premie zal overigens met ingang van volgend jaar worden geïnd door de Stichting Beheer Horecasecretariaten (SBH) en niet meer door het bedrijfschap zelf. Ondernemers krijgen voortaan een gecombineerde factuur voor de CAO-premies en de heffing van het bedrijfschap toegestuurd. Ondernemers die geen personeel in dienst hebben krijgen van de SBH alleen een factuur met de heffing van het bedrijfschap Horeca en Catering.

Reageer op dit artikel