nieuws

Horeca positief over rookverbod 2011

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is positief gestemd over het rookverbod in de horeca dat waarschijnlijk in 2011 wordt ingevoerd. Dat laat de branchevereniging weten. Gisteren lekte uit dat in het voorlopige regeerakkoord staat dat er in 2011 zo’n verbod komt.

‘We zijn niet ontevreden. In het voorlopige regeerakkoord staat dat de overheid in overleg wil treden met de branche over een rookverbod in 2011. Hierover zijn wij positief gestemd’, zo laat KHN-woordvoerder Anthony van der Klis weten in een reactie.

Stappenplan

‘We hebben altijd gezegd: hoe minder en gerookt wordt, hoe meer de horeca zich zal aanpassen. We hebben nu een stappenplan. Die loopt 31 december 2008 af. We zijn tevreden dat we worden betrokken in een nieuwe regeling. Al vrezen we voor cafés en discotheken in eerste instantie een omzetverlies, wanneer een rookverbod wordt ingevoerd.

STIVORO

Ook de Stichting Volksgezondheid en Roken (STIVORO) zegt positief te zijn, al hoopt de organisatie op een sneller rookverbod. ‘Ik hoop niet dat het tot 2011 gaat duren en dat het al eerder, bijvoorbeeld per 2009, kan. Duidelijk is in ieder geval dat de sigaret straks het café en het restaurant uit moet’, aldus directeur Lies van Gennip van STIVORO in De Telegraaf.

Van Gennip vervolgt: ‘Zeker ook als je kijkt wat het kabinet doet op het gebied van tabaksontmoediging, preventie en accijnzen, dan kunnen wij niet ontevreden zijn met de aangekondigde plannen’.

Zie ook:

Nederland felst tegen horeca-rookverbod

Reageer op dit artikel