nieuws

Hostellerie speelt handig in op wielrengekte

Horeca

De populariteit van gastronomie en wielrennen komt in ons land het best tot zijn recht in Limburg. De komst van de Tour de France naar Limburg biedt slimme ondernemers goede kansen op extra omzet. Hostellerie De Hamert is er één van.

Het bekende restaurant in Wellerlooi biedt gasten een culinaire Tour de France aan. Tot en met maart 2006 wordt elke maand een ‘vijfgangenetappe’ uitgezet, waarbij de gerechten afgestemd zijn op de streek die de profwielrenners aandoen.

De culinaire Tour de France start vanzelfsprekend in Wellerlooi en gaat deze maand naar Nantes, in de bekende Loire-streek. Per etappe bedraagt het Menu du Tour 49,50 euro per persoon. Dat is exclusief drank. Net als bij de echte Tour de France werkt De Hamert ook met een gele, groene en bolletjestrui.

De Tour de France is het grootste meerdaagse wielrenevenement ter wereld. Regelmatig kiest de organisatie voor vertrek- en finishplaatsen buiten Frankrijk. De komende editie in juli 2006 doet het wielrencircus het fietsmaffe Valkenburg aan. De tourorganisatie maakte enkele weken geleden bekend een groot deel van de hotelkamers in Valkenburg en omgeving te hebben geboekt.

Reageer op dit artikel