nieuws

Hygiënecode contractcatering aangepast

Horeca

De Veneca past de Hygiënecode voor de contractcatering aan. De nieuwe code voldoet aan alle Europese en Nederlandse voorschriften en is bovendien toegespitst op vereenvoudiging van de systematische controles op alle processen van de voedselverwerking binnen de contractcateringbedrijven.

De voortdurende zorg om voedselveiligheid, wijzigende wetgeving en omstandigheden zijn voor Veneca redenen om de Hygiënecode van 2001 te vervangen door een nieuwe versie. Daarnaast is de reikwijdte dusdanig uitgebreid dat ook contractcatering in de institutionele sector valt onder de nieuwe hygiënecode.

De Europese Unie voerde in 1996 de HACCP-richtlijn in. Veneca gebruikt de mogelijkheid om een branche-eigen hygiënecode op te stellen en brengt sindsdien de ‘Hygiënecode voor de contractcatering’ uit. Daarin zijn alle normen en controleaspecten opgenomen, waaraan de hygiëne in deze bedrijven moet voldoen.

De eerste Hygiënecode voor de contractcatering werd opgesteld in 1996 en is sinds die tijd drie keer aangepast aan nieuwe eisen en voorschriften. Alles gebeurt in nauwe samenwerking met de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Reageer op dit artikel