nieuws

InBev koopt Chinese bierbrouwer

Horeca

De Belgische bierbrouwer InBev, de op een na grootste bierbrouwer ter wereld, neemt de grootste brouwerij in de Chinese provincie Fujian over. Voor Fujian Sedrin betaalt InBev een bedrag van omgerekend 614 miljoen euro, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt.

De overname geschiedt in twee stappen. Eerst koopt InBev 39,48 procent van de stukken die in handen zijn van de staat. Daarna verwerft de onderneming de overige 60,52 procent in een aantal termijnen voor het einde van 2007.

Met de jongste aanwinst versterkt InBev zijn marktpositie in China. Dit land wordt door de meeste bierbrouwers gezien als een grote groeimarkt. China passeerde in 2003 de Verenigde Staten als grootste bierconsumerende land. Een Chinees drinkt jaarlijks gemiddeld 24 liter bier.

Fujian Sedrin is de op zeven na grootste bierbrouwer in China. Vorige maand bleek al dat Heineken de slag om het bedrijf had verloren van InBev. De brouwers weigerden destijds commentaar te geven.

Reageer op dit artikel