nieuws

InBev versnelt overname Chinese brouwer

Horeca

De Belgisch-Braziliaanse brouwer InBev gaat nog voor het einde van dit jaar het Chinese Fujian Sedrin Brewery volledig inlijven. Aanvankelijk was het de bedoeling voor het eind van 2007 de overname af te ronden. InBev heeft overeenstemming bereikt met particuliere investeerders, zo liet het bedrijf woensdag weten.

Die hebben ruim 60 procent van Fujian Sedrin in handen. Eerder was er al een akkoord met de Chinese overheid die het resterende deel van de brouwer bezit.

In totaal betaalt InBev 614 miljoen euro. China wordt gezien als een grote groeimarkt en passeerde in 2003 de Verenigde Staten als grootste bierconsumerende natie. Fujian Sedrin is de op zeven na grootste bierbrouwer in China. Vorige maand bleek dat Heineken de slag om de overname van dit bedrijf had verloren.

Reageer op dit artikel