nieuws

Jamie Oliver is dure klant voor Sainsbury’s

Horeca

De Britse supermarktketen Sainsbury’s moet waarschijnlijk diep in de buidel tasten om televisiekok Jamie Oliver als boegbeeld te behouden. Volgens insiders vraagt Oliver een bedrag tussen de twee en drie miljoen pond per jaar voor verlenging van zijn contract. Zijn beloning dit jaar bedraagt 1,2 miljoen dollar. Het huidige contract loopt af in mei.

Dat melden verschillende Britse zondagskranten. Sainsbury’s wilde enkele maanden geleden nog van Oliver af. De ‘Naked Chef’ verdiende volgens de nieuwe topman van het supermarktbedrijf veel te veel en zou uit bezuinigingsoogpunt moeten verdwijnen. Door zijn serie waarin hij de kwaliteit van Britse schoolmaaltijden aan de kaak stelt, is Oliver echter populairder dan ooit.

De televisieserie heeft geleid tot toezeggingen van premier Tony Blair voor een miljoeneninvestering in schoolmaaltijden. De televisiekok staat bovendien op de nominatie om te worden geridderd. De serie over de Britse schoolmaaltijden is inmiddels aan vijftien landen verkocht, waaronder Nederland. Het is nog niet duidelijk welke zender het programma gaat uitzenden.

Reageer op dit artikel