nieuws

Jeu Claes leest ouders de les

Horeca

Directeur Jeu Claes van Koninklijk Horeca Nederland vindt dat ouders meer verantwoordelijkheid moeten nemen voor het uitgaansgedrag van hun kinderen. In het februarinummer van het maandblad van KHN spreekt Claes zijn verbazing uit over ‘het gemak waarmee ouders hun kinderen van 14 en 15 jaar met de auto afzetten bij de discotheek’. Volgens hem lijken veel ouders ‘willens en wetens hun ogen te sluiten voor de gevaren die hun kinderen lopen bij het drinken van shooters, breezers en andere hippe alcoholische drankjes’.

Tegenover het ANP zei Claes deze week dat alcoholgebruik door jongeren strafbaar moet worden gesteld. Horecaondernemers en winkeliers mogen geen drank verkopen aan jongeren onder de zestien jaar. Voor sterke drank geldt een leeftijdsgrens van achttien jaar. ‘Maar het gekke is dat het voor deze jongeren zelf helemaal niet strafbaar is om alcohol te drinken. Terwijl een vijftienjarige wel strafbaar bezig is als hij bijvoorbeeld op een brommer rijdt.’

Claes beaamt dat de horeca ook een verantwoordelijkheid heeft. Horeca Nederland is daarom naar leden toe een voorlichtingscampagne begonnen. Begin april verspreidt de brancheorganisatie een video, die laat zien hoe je als horecaondernemer met te jeugdige bezoekers omgaat.

Reageer op dit artikel