nieuws

Kampioenschap terrasschaatsen bij pannenkoekenboerderij

Horeca

Pannenkoekenboerderij De Heikamp in Ruurlo weet prima te profiteren van het huidige winterse weer. Het terras van het horecabedrijf is afgelopen week omgetoverd tot een ijsbaan waar het Nederlands Kampioenschap Terrasschaatsen voor kinderen werd gehouden.

Met de kop ‘Ut geet deur!’, met een knipoog naar het Elfstedenmotto ‘It giet oan’, opent Bert van Zijtveld van De Heimkamp zijn persbericht. Van Zijtveld rept zelfs over een persconferentie rondom de bekendmaking van de ijsbaan. Feit is dat de ondernemer prima gebruik maakt van de omstandigheden en zijn terras heeft omgebouwd tot een schaatsarena.

IJsmeester

Kok Bart Geverink fungeerde afgelopen dagen als ijsmeester en gaf donderdag groen licht voor het NK Terrasschaatsen voor 4, 5 en 6-jarigen op zaterdag. De jonge jeugd moest proberen de tijd van schaatstopper Arjan Mombarg te evenaren. Mombarg werd vorige week nog winnaar van de Weissensee-Cup in Oostenrijk en behoort tot de beste marathonschaatsers van ons land.

Hooiberg-skybox

Het schaatscircuitje werd uitgezet rondom de parasollen op het terras. De bochten van de 20-meter baan werden afgezet met strobalen om eventueel uit de bocht vliegende kinderen op te vangen. Vanuit de verwarmde hooiberg-skybox kon het publiek de wedstrijd volgen. Deelnemers aan de wedstrijd mochten stoeltjes gebruiken als hulpmiddel.

Reageer op dit artikel