nieuws

KHN: ‘Koppel voorjaarsvakanties en carnaval los

Horeca

Het loskoppelen van de voorjaarsvakantie en carnaval in het zuiden van het land, levert de regio Limburg minimaal 17 miljoen euro op voor de komende vijf jaar. Een loskoppeling houdt in dat de voorjaarsvakantie en carnaval niet tegelijk vallen, waardoor meer mensen carnaval zullen vieren.

Dat blijkt uit onderzoek van de Hoge Hotelschool Maastricht in opdracht van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Het onderzoek wordt vandaag gepresenteerd tijdens de vakbeurs BBB in het MECC in Maastricht.

Wanneer de voorjaarsvakantie wordt losgekoppeld van carnaval, hoeft men geen keuze meer te maken tussen op vakantie gaan of carnaval vieren. Nu is dat wel het geval en kiezen gemiddeld 21.000 mensen voor een vakantie in plaats van het vieren van carnaval.

Een loskoppeling biedt de mogelijkheid om in de voorjaarsvakantie op vakantie te gaan én tijdens de carnavalsdagen carnaval te vieren. Hiermee wordt een financieel voordeel behaald voor zowel de horeca als het overige bedrijfsleven in Limburg. KHN pleit voor deze loskoppeling en wil samen met het onderwijs in gesprek om te komen tot een oplossing die voor alle partijen gunstig is.

Directeur Jeu Claes van KHN licht toe: ‘Uit het onderzoek blijkt dat het loskoppelen van de voorjaarsvakantie en carnaval de horeca de komende vijf jaar 12 miljoen euro extra op zal leveren. Voor het overige bedrijfsleven in Limburg gaat het om ruim 5 miljoen euro extra in die vijf jaar. Een dergelijke financiële impuls is goed voor de regio. Limburg loopt anders 17 miljoen euro mis.‘

Reageer op dit artikel