nieuws

KHN lanceert plan om overgewicht te bestrijden

Horeca

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) wil met horecaondernemers de strijd aanbinden tegen overgewicht. KHN heeft daarvoor het plan ‘Horeca in beweging’ bedacht. Al tekent de branchevereniging aan dat de invloed van horecabedrijven op het bestrijden van overgewicht beperkt is.

Het plan ‘Horeca in beweging’ is gestoeld op vijf factoren. Als eerst wil KHN via internet en bladen bewegen en gevarieerd eten stimuleren. Daarnaast moet het aspect overgewicht worden opgepakt door vakonderwijs en vakwedstrijd. Ook kan horeca meer bewegen stimuleren door sponsoring van lokale sportactiviteiten, aldus KHN.

Verder kan de horeca gezond en lekker eten aanbieden. Tenslotte stimuleert KHN de samenwerking met leveranciers en producenten om gezonde producten te ontwikkelen.

KHN tekent bij de geleverde suggesties aan dat de invloed van horecabedrijven op het bestrijden van overgewicht zeer beperkt is. De producten van de horeca zijn slechts een klein onderdeel van het totaal dat geconsumeerd wordt.

Reageer op dit artikel