nieuws

Koks Fifteen massaal geslaagd voor opleiding

Horeca

De leerling-koks van Restaurant Fifteen in Amsterdam scoren bijzonder goed. Vijftien van zestien koks van de eerste lichting slaagden voor hun kookopleiding. De rapportcijfers van de jonge koks waren indrukwekkend.

Uit handen van directeur Ben Rijgersberg van het Horeca Branche Instituut kregen de geslaagden zondagmiddag de SVH-diploma’s uitgereikt. De cijfers voor het praktijkgedeelte waren subliem te noemen: drie maal een zeven, negen achten en maar liefst drie maal een negen.

‘Zo zie je maar dat jongeren in Nederland niet te snel als kansarm moeten worden betiteld’, meldt Rijgersberg. ‘Iedere gezonde jongen of meisje is kansrijk. Met perfecte coaching, goede leerbedrijven en geen theoretische ballast kom je een heel eind. De twaalf jongens en meisjes van Fifteen vormen het levende bewijs.’

Reageer op dit artikel