nieuws

Lesmateriaal fastfoodopleiding ingrijpend veranderd door obesitas

Horeca

Obesitas weegt zwaar in het nieuwe lesmateriaal voor de opleiding fastfoodmedewerker. Het cursusmateriaal is hierdoor ingrijpend veranderd. Dat meldt het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (PBB), die het leerconcept en –programma’s ontwerpt.

Aan de vooravond van een nieuw cursusjaar meldt het PBB dat vetzucht een prominente rol krijgt tijdens de opleiding. Al in de eerste module wordt ingegaan op voedingsleer en het werken met voedingsproducten. Belangrijk is ook hoe medewerkers van cafetaria’s en fastfoodrestaurants moeten omgaan met reacties van consumenten over obesitas.

Ook is tijdens de opleiding van groot belang hoe consumenten beter worden geïnformeerd over de producten die ze eten. Het PBB wijst erop dat er geen directe relatie bestaat tussen fastfood en obesitas en dat het belangrijk is om gezonde voeding op te nemen in het fastfoodassortiment.

De belangstelling voor fastfoodopleidingen is flink gestegen. Voor het eind van de inschrijvingstermijn van eind september, hebben zich ruim 250 cursisten aangemeld. Dat is een stijging van meer dan 25 procent ten opzichte van 2004. Het PBB schrijft de stijging toe aan jongeren die in combinatie met hun reguliere opleiding een baan willen in de fastfoodsector.

Het PBB coördineert de opleidingen Horecamedewerker en Bedrijfsleider Fastfoodsector en begeleidt de leerbedrijven en deelnemers tijdens de opleiding. Het PBB heeft deze opdracht gekregen van de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland, een aantal ROC’s en het Landelijk Orgaan Beroepsonderwijs Horeca, Toerisme en Voeding.

Reageer op dit artikel