nieuws

Milieukenmerk voor strandpaviljoens Noordzeestrand

Horeca

Na het succes van de Milieubarometer voor onder meer campings, bungalowparken en hotels, is de stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) nu ook gestart met een pilot voor een keurmerk voor strandpaviljoens. Tien ondernemers van paviljoens aan het Noordzeestrand zijn eind juni gestart met het zogeheten Green Key-keurmerk.

Het doel is om binnen 2 jaar een set van normen te maken die de milieu-inspanningen van de ondernemers goed weergeeft en bekroond wordt met het keurmerk de ‘Green Key’ . De ‘Green Key’ is de nieuwe internationale naam die de stichting KMVK vanaf 1 januari 2007 zal hanteren voor haar certificeringen in de verschillende sectoren.

In Strandpaviljoen ‘Zeezicht’ te Scheveningen is op 21 juni het startsein gegeven door Derk Jan Verstand, voorzitter van de stichting KMVK. Vanaf heden werken 10 strandpaviljoen-exploitanten nauw samen met de stichting om gezamenlijk een set van normen te ontwikkelen. Syncera Leisure uit Delft begeleid het volledige traject . De deelnemende strandpaviljoens zijn gelegen in Ameland, Bergen, Zandvoort, Den Haag, Noordwijk, Goedereede, Oostkapelle en Zeeuws-Vlaanderen. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincies Friesland, Noord- en Zuid-Holland, Zeeland en het ministerie van EZ.

Reageer op dit artikel