nieuws

Miljoenenstrop wegrestaurants voorkomen

Horeca

Wegrestaurants behouden hun bewegwijzering zolang het bedrijf niet wordt verkocht of ophoudt te bestaan. Dat is het resultaat van een regeling die Koninklijk Horeca Nederland (KHN) toegezegd heeft gekregen van minister Peijs van Verkeer en Waterstaat.

Miljoenenstrop wegrestaurants voorkomen

Het gaat hierbij om een overgangsregeling met het ‘wat staat dat staat’-principe. De nieuwe afspraak voorkomt een miljoenenstrop voor wegrestaurants. Die angst ontstond vorig jaar augustus Peijs in de staatscourant aankondigde wegrestaurants en toeristische bedrijven te schrappen van borden langs de weg.

Directeur Jeu Claes van KHN is blij met de toezegging van de minister. ‘De overgangsregeling is echt cruciaal. De minister onderschrijft hiermee het belang van verwijzingen naar deze bedrijven’, aldus Claes.

Nederland telt 142 wegrestaurants en totaal 24.000 verkeersborden langs de snelwegen. Rijkswaterstaat meldde vorig jaar dat het schrappen van de borden de veiligheid en eenheid langs de drukke wegen zal verbeteren. Hoe minder borden, hoe minder snel automobilisten zijn afgeleid, aldus de wegdienst vorig jaar.

Reageer op dit artikel