nieuws

Muizenplaag teistert de Bijenkorf

Horeca

AMSTERDAM – De prestigieuze vestiging van de Bijenkorf in Amsterdam heeft last van muizen. Het personeel van het restaurant La Ruche krijgt naar eigen zeggen tientallen klachten per week. Ook op andere afdelingen worden de knaagdieren vaak gespot.

Muizenplaag teistert de Bijenkorf

Dat meldt Het Parool. ‘Het is vreselijk, meneer. We zeggen het vaak tegen de directie, maar die lacht erom’, citeert de krant een medewerker van het restaurant. De verkoopster van de patisserie is ook duidelijk. ‘De muizen zijn een probleem van alle tijden. Dit is een out pand in de binnenstad en dan heb je dat.’ De wetgeving rond foodafdelingen zorgt ervoor dat de dieren niet met gif kunnen worden bestreden.

Woordvoerster Marieke Heringa van de Bijenkorf geeft toe dat er overlast is van muizen. ‘Je ontkomt er niet aan. Dat is inherent aan het gebouw, het feit dat we horeca hebben en het aantal mensen dat binnenkomt. Die laten wel eens wat eten vallen. Maar wij vinden het probleem beheersbaar. Elke maand en indien nodig elke week komt de Utrechtste BPI langs. Browin Plaagdier Inspectie.’

Reageer op dit artikel