nieuws

Nieuwe lekker-gids voor vrijetijdskoks

Horeca

De makers van de restaurantgids Lekker presenteren op 5 april Lekker Thuis. Hierin staan ruim 3000 adressen van slagers, bakkers, delicatessenwinkels en boerderijen waar hobbykoks goede culinaire producten kunnen kopen.

‘We hebben 35 chefs naar hun favoriete adressen gevraagd en ook zelf een aantal bij elkaar gebracht’, vertelt hoofdredacteur Guido Nijssen.

Een aantal chefs geven ook persoonlijke tips en bevelen bepaalde winkels aan. ‘We willen op deze manier tegengas geven tegen de supermarktoorlog en laten zien waar je terecht kunt voor goede producten.’ Nijssen ziet de gids ook als een educatief middel voor de consument. Hij hoopt zo bij te dragen aan de verbetering van het smaakniveau van Nederlanders. ‘Ze luisteren beter naar koks dan naar bladen als de Allerhande.’

Naast de adressen bevat de publicatie seizoenskalenders voor groenten en vis om de consument hierop te wijzen. De genoemde winkels krijgen geen beoordeling zoals in de restaurantgids. Wel krijgen de vermelde adressen een sticker. 43 winkels krijgen een aanbeveling.

Reageer op dit artikel